Innenriks

FHI: 82 tilfeller av britisk mutantvirus påvist i Norge – opp fra 70 søndag

82 tilfeller at det britiske koronavarianten er til nå påvist i Norge, viser Folkehelseinstituttet statistikk. Det er økning på tolv siden søndag.

Fredag viste FHIs statistikk 55 bekreftede tilfeller av mutantvarianten i Norge, mens tallet var 59 lørdag.

33 av tilfellene er i Viken, mens 20 er registrert i Oslo. Også Vestland (11), Rogaland (9), Agder (4), Vestfold og Telemark (4) og Innlandet (1) har registrerte tilfeller.

Økningen de siste dagene kommer etter at det fredag ble påvist et utbrudd av det muterte viruset i Nordre Follo kommune.

– Klokken 16:20 fikk jeg telefonen om at Nordre Follo har 40 nye tilfeller av den engelske varianten av koronaviruset, sier kommuneoverlege Kerstin Johnsen Myhrvold til NRK.

– De nye 40 tilfellene endrer foreløpig ikke vår vurdering av alvorligheten i situasjonen. Men vi er nå spesielt årvåkne for tilfeller som ikke er knyttet til et kjent utbrudd eller smitteveier, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet til NTB.

Med de 40 tilfellene som mandag ettermiddag ble bekreftet å være av den britiske koronavarianten, er det konstatert 65 tilfeller i Nordre Follo. De fleste tilfellene er knyttet til kjente smitteveier.

– Det er enkelte tilfeller som per nå ikke har kjent tilknytning til utbruddet, og vi jobber spesielt med å bistå i smittesporingen av disse, sier Vold.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.