Innenriks

Nakstad: Oslo kan påvirkes av koronautbruddet i Nordre Follo

Utbruddet av koronavirusmutasjonen i Nordre Follo gjør at helsemyndighetene vurderer sterke smitteverntiltak i hele Oslo-regionen, opplyser Espen Nakstad.

Om det blir innført nye tiltak, legges fram på en pressekonferanse klokka 14.30 fredag.

– Tiltakene i nabokommunene kan bli påvirket av situasjonen i Nordre Follo, og risikoen for at viruset har spredd seg vil være avgjørende for våre råd, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK.

Les også: Nordre Follo stenger ned etter utbrudd av mutert koronavirus

To sykehjemsbeboere på Langhus bo- og servicesenter er døde etter at de ble smittet av den britiske virusmutasjonen av koronaviruset. De var over 90 år gamle. Utbruddet inkluderer så langt 22 ansatte og tolv beboere i Nordre Follo kommune.