Innenriks

Regjeringen setter krav for matservingen på skjenkesteder

Salg av kioskvarer, bagetter og boller holder ikke. For å kunne selge alkohol må forholdene være lagt til rette for spising på stedet.

Flere kommuner lar serveringsstedene åpne skjenkekranene fra fredag. Men da må de servere mat. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det kommer fram i Regjeringens presisering av hvilke servingssteder som har lov til å selge alkohol.

Tirsdag ba stortingsflertallet regjeringen om å sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering, og dermed oppheve skjenkestoppen. Flere kommuner har allerede varslet at det blir skjenking fra fredag.

I ettertid har det derimot vært uklarhet rundt skjenkereglene. Det har både gått på hvorvidt det er et krav med matservering, og ikke minst hva matservering innebærer.

Les også: Solberg frykter skjenkebaksmell

Nå har altså regjeringen presisert dette i forskriften.

– Loven gjelder servering av mat og hvor forholdene ligger til rette for fortæring på stedet. Salg av kioskvarer, bagetter, boller o.l. er ikke tilstrekkelig. Både servering innen- og utendørs omfattes. Det har ikke betydning om maten er laget på eget kjøkken, av et cateringselskap eller leveres gjennom en foodtruck parkert i nærheten, står det i forskriften.