Innenriks

Koronatrenden er nå synkende her i landet

Det siste døgnet er det registrert 383 koronasmittede i Norge. For første gang på over en måned er smittetrenden synkende her i landet, ifølge VGs oversikt.

Av Alexander Vestrum

Tallet for det siste døgnet er 177 flere enn dagen før, men 46 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til tirsdag registrert 59.034 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.131 nye smittetilfeller i Norge. 3,1 million personer er til nå testet for koronavirus her i landet.

Ifølge VG er det første gang siden 12. desember at smittetrenden i Norge er synkende. Trenden er imidlertid stigende i 30 kommuner.

Les også: Solberg åpner for portforbud – sjekk endringene i kroronatiltakene her

153 innlagt

153 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var fem færre enn dagen før.

Til sammen er 521 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

Oppmykninger

Mandag gjorde regjeringen noen oppmykninger i koronatiltakene. Samtidig ble det understreket at vi må være forberedt på svært langvarige restriksjoner hvis koronasmitten ikke slås kraftig tilbake.

– Folk må forberede seg på å leve med ulike grader av smitte og smitteverntiltak fram mot sommeren, kanskje enda lengre, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun orienterte Stortinget om de oppdaterte tiltakene mandag.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.