Innenriks

Ytterligere en person er funnet omkommet og hentet ut fra branntomten i Andøy

En tredje person er funnet omkommet i ruinene av den nedbrente hytta ved Risøyhamn i Vesterålen. Politiet sier de har tro på at de også vil finne de to siste.

– En brann rammer så brutalt og med slike enorme konsekvenser. Politiet har stor medfølelse med alle berørte i denne saken, og vi gjør hva vi kan for å finne de savnede, står det i en pressemelding fra politiet.

Ingen av de tre personene er identifisert. De blir sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for obduksjon og identifisering.

Jobber med å finne brannårsak

Arbeidet på stedet vil fortsette utover ettermiddagen og kvelden. Parallelt med søket etter de savnede, er det også en løpende etterforskning.

Politiet sier de fortsatt ikke har noen grunn til å mistenke at brannårsaken er noe annet enn en ulykke. De legger til at det jobbes med å finne ut av årsaken til brannen.

– Vil gjøre alt vi kan

På en presseorientering klokken 15 søndag fortalte innsatsleder Jørn Karlsen i Nordland politidistrikt at å finne de to siste savnede er første prioritet.

– Vi vil gjøre alt for å finne de savnede. Vi har fortsatt tro på at vi skal finne dem, sa Karlsen.

– For kriminalteknikere som jobber på tomten er det gode arbeidsforhold med været, men svært tidkrevende, sa Karlsen.

Han sier at mannen som kom seg unna brannen, fortsatt blir ivaretatt av helsepersonell og av kriseteamet som er opprettet i Vågan kommune. Alle de seks er hjemmehørende i Vågan.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.