Innenriks

Ap etterlyser ny krisehjelp

De nye smitteverntiltakene må følges opp med økonomiske tiltak, krever Arbeiderpartiets Terje Lien Aasland.

– Dette er en situasjon som viser at smitteverntiltak og økonomiske tiltak må gå hånd i hånd, sier Aasland til NTB.

Han viser til at utesteder, restauranter og hoteller vil bli hardt rammet av tiltakene regjeringen nå innfører for å slå ned koronasmitten. Den nye tiltakspakken inkluderer blant annet en nasjonal skjenkestopp og nye begrensninger på arrangementer.

Les også: «Å kalle dette dugnad kunne bare dem som hver måned i 2020 hevet den samme høye lønnen som før»

– Det burde vært en løsning på plass nå som ga økonomisk trygghet for det næringslivet som rammes ytterligere, sier Aasland.

Han etterlyser spesielt en utvidet kompensasjonsordning. Den gjeldende ordningen dekker kun faste, uunngåelige utgifter.

Arbeiderpartiets forslag har vært en ordning som også gir delvis kompensasjon for omsetningssvikt.

Les også: Frp: – Hensynsløst kort varsel

Virke: – Regjeringen må sikre målrettede tiltak

Med behov for nye smitteverntiltak er det viktig at regjeringen også er i forkant med tiltakene som sikrer arbeidsplassene, mener hovedorganisasjonen Virke.

– Vi må være trygge på at kompensasjonsordningen er på plass fra 18. januar, og at regjeringen vurderer de tiltak som er nødvendig for å komme gjennom dette til befolkningen er vaksinert, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke i en kommentar.

Den nye tiltakspakken inkluderer blant annet en nasjonal skjenkestopp, som vil gå utover serveringsbransjen.

– Her jobber det mange unge mennesker som nå går en usikker fremtid i møte. Regjeringen må sikre at det til enhver tid er målrettede tiltak for en bransje som sliter, sier Kristensen.

Mer fra Dagsavisen