Innenriks

– Vi kan ikke ta oss selv så høytidelig!

For mange er nisseluer, ullgensere og skinnfeller viktige bestanddeler i et julekort. Slik er det derimot ikke for Bent Høie og Dag Terje Solvang.

–  Vi har hatt denne tradisjonen med en slik julehilsen de siste fem til sju årene. Vi begynte vårt samliv sammen med å skrive julekort for hånd, men på et tidspunkt fikk vi ikke tid til dette lenger, forteller Dag Terje Solvang, generalsekretær i DNT og ektemannen til Bent Høie.

Solvang og Høie har de siste årene gått kreativt til verks med sine digitale julekort.

– De har blitt litt mer «crazy» for hvert år, sier Solvang og legger til:

– Til årets julekort fikk vi inspirasjon fra noen venners julekuler og vi er veldig fornøyd med årets kort!

Rammen for årets julekort framstår ved første øyekast klassisk i sitt utrykk. Julekortet preges av rødt og grønt, hvor det hele er omkranset av hvite snøkrystaller. Men, de klassiske julegenserne med mariusmønster og nisselue uteblir. Bent Høie og Dag Terje Solvang pryder midten som to havmenn, en slags julens utgave av Poseidon. Med sixpack, stetoskop og glittrende dresser ønsker paret en «god jul».

– Vi kan ikke ta oss selv så høytidelig! Nå har folk det litt travelt og litt kjipt, så hvis dette kan bidra til noe morsomt er det kjempegøy, sier Solvang.

Lurer du kanskje på hvordan du kan lage et slikt kort selv? Du trenger nemlig ikke allverdens med utstyr og programvare.

– Jeg er ekstra fornøyd i år for jeg fikk til alt selv. Tidligere har jeg brukt å få litt hjelp med redigeringen, men i år fikset jeg det på egen hånd i PowerPoint, sier Solvang.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Nyeste fra Dagsavisen.no: