Innenriks

Rundt ti personer siktet i narkotika-godteri-sak

Om lag ti personer er siktet i en narkotikasak på Vestlandet, hvor det ble produsert og solgt narkotika forkledd som gummibjørner, karameller og iskrem.

To av personene er siktet for grov narkotikaforbrytelse, skriver Bergens Tidende.

Tidligere denne uken ble den ene, en mann i 20-årene, pågrepet i en leilighet på Voss. Han ble imidlertid løslatt kort tid etter, etter å ha erkjent sin rolle i saken, ifølge politiet.

– Han er mistenkt for produksjon og salg av narkotika i store mengder. Det spesielle er at det ser ut som godteri, i form av blant annet gummibjørner, karameller, hjertesnop, cookies og iskrem, sier Voss-lensmann Ivar Hellene til BT.

Hovedmannen i saken regnes imidlertid for å være en annen mann i 20-årene. Han er for tiden varetektsfengslet og kobles også til en sak fra i sommer i Bergen, hvor politiet mener at han laget og solgte hasj-iskrem. Mannen har erkjent deler av forholdene, og hans forsvarer ønsker ikke å kommentere saken.

Det er uklart hva de andre åtte er siktet for, men politiet nevner at det er snakk om kjøp og oppbevaring av «narkotika-godteriet».

Mer fra Dagsavisen