Innenriks

Rekordmye råkjøring og ruskjøring i 2020

Aldri før har så mange blitt tatt for råkjøring og ruskjøring som i 2020. En av årsakene kan være bruken av hjemmekontor, sier sjef for Utrykningspolitiet.

– Mange har hatt hjemmekontor og kanskje hatt større tilbøyelighet til å drikke alkohol. Og kanskje også sette seg i bilen dagen etter at de har drukket, sier UP-sjef Steven Hasseldal til P4-nyhetene.

I fjor ble 3.212 bilister anmeldt for ruskjøring i Norge, 14 prosent flere enn i året før. Og i år ser antall ruskjørere som blir tatt, ut til å øke igjen. I utgangen av november var 150 flere tatt enn på samme tid i fjor, selv om det av smittevernhensyn har vært færre ruskontroller enn vanlig.

Samtidig er flere tatt for å kjøre for fort. I slutten av november var 105.000 tatt for råkjøring, mot 94.000 på samme tid i fjor.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.