Innenriks

Petter Eide roper ut mot Oslo SV etter vrakingen

Petter Eide (61) tapte nominasjonskampen i Oslo SV. Nå beskylder han nominasjonskomiteen og fylkesledelsen for å ha skapt en generasjonssplittelse.

I et innlegg på Facebook onsdag skriver Eide at han er «dypt kritisk» til måten nominasjonskomiteen og ledelsen i Oslo SV har jobbet på.

«Helt fra nominasjonskomiteen fjernet meg helt fra lista i sitt første utkast, ble det tydelig at mange reagerte mot komiteens manglende forståelse for at vi må ha et bredt sammensatt lag – også med hensyn til alder og erfaring. Mange SV-ere med lang fartstid opplever nå at deres kjernesaker og erfaring ikke verdsettes», skriver Eide.

Les også: Talent mot veteran: Andreas Sjalg Unneland sikret tredjeplassen på Oslo SVs stortingsvalgliste

Henvendelser

Han forteller at han har fått svært mange henvendelser fra opprørte SV-ere på grasrota i partiet.

«Mange sier de nå ønsker å melde seg ut fordi de ikke kjenner igjen sitt eget parti lenger. De bruker ord som 'forbanna, frustrert og rasende' og opplever at livserfaring ikke er noe det lenger er bruk for i SV», skriver Eide.

«Generasjonssplittelsen som nominasjonskomiteen og ledelsen i Oslo SV har skapt, må det jobbes med», fortsetter han.

Eide sitter på Stortinget i dag. Han kjempet om tredjeplassen på Oslo SVs liste for 2021-valget, men tapte mot tidligere SU-leder Andreas Sjalg Unneland (26).

Viser til partidemokratiet

Sunniva Holmås Eidsvoll, leder i Oslo SV, svarer på kritikken ved å vise til at over 500 av de rundt 3.000 medlemmene i Oslo SV deltok på nominasjonsmøtet.

– Oslo SV har en veldig åpen og demokratisk nominasjonsprosess, antakelig den mest åpne i hele landet, skriver hun i en SMS til NTB.

Fylkeslederen mener nominasjonsmøtet vedtok en stortingsliste med bred representasjon med tanke på alder, kjønn, bydel og minoritetsbakgrunn.

– Petter Eide har gjort en god jobb for Oslo SV på Stortinget. Det er mange som har lyst til å representere Oslo SV, dermed blir det også kamp om plassene. Slik er det i et demokratisk parti. (NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.