Innenriks

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt til 2022

Det nye Nasjonalmuseet, som bygges på Vestbanen i Oslo, vil ikke åpne før 2022. Årsaken er forsinkelser i byggeprosjektet.

Effekten av koronapandemien, kombinert med forsinkelser i leveranser og montering av sikkerhetsdører, gjør at Statsbyggs ferdigstillelse av det nye Nasjonalmuseet har tatt lengre tid enn planlagt.

Slik situasjonen er nå, kan kunstmonteringen tidligst begynne i starten av 2021. Dette gjør at åpningen av det nye Nasjonalmuseet derfor må utsettes til 2022, skriver Nasjonalmuseet i en pressemelding fredag.

– Forhåpentligvis blir det ikke langt inn i 2022 at vi kan slå dørene opp for publikum, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

Smittesituasjonen har gitt utfordringer med transport og logistikk, og stans i enkelte leveranser. Det har også oppstått forsinkelser på grunn av karantene for spesialister og håndverkere fra utlandet.

Det nye Nasjonalmuseet blir med sine 55.000 kvadratmeter Nordens største kunstmuseum. Museet får har kostnadsramme på 6,1 milliarder kroner. (NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.