Innenriks

Tom Hagen i NRK-intervju: – Det har vært to vanskelige år

I et rundt 14 minutter langt innslag i NRK Dagsrevyen gir Tom Hagen sitt første intervju med norsk presse. I intervjuet sier han at han savner kona hver dag.

– Det har vært to vanskelige år. Tomhet er et fælt ord som du ikke skjønner før du er der. Det inneholder nesten alt når sånt skjer, sier Tom Hagen i intervjuet med NRK hjemme i huset sitt i Sloraveien.

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som lørdag har vært forsvunnet i to år. 70-åringen nekter straffskyld.

Les også: Politiet: Mistenkelig at hettemannen i Hagen-saken ikke har tatt kontakt

Ekteskapsmotiv

Hagen svarer på spørsmål fra NRKs journalist om blant annet skyldspørsmålet, overraskelsen da siktelsen kom og om motivet for drapet på kona, som han kaller Lisbeth.

Politiet mener motivet for drapet skal ha vært ekteskapsproblemer. Det avviser Hagen.

– Jeg og Lisbeth har opplevd at vi har hatt et godt ekteskap. Men vi har hatt humper i veien, som alle andre. Det er ingenting å legge skjul på, sier Hagen.

Han forklarer også at han på forsvinningsdagen forsøkte å ringe kona flere ganger og ble bekymret. Han hadde lovet å ringe henne ettersom de hadde snakket om å dra til Kvitfjell.

Da han kom til hjemmet deres, fryktet han at hun kunne ha fått et hjerteinfarkt, forklarer han. Etter en liten stund fant han det mye omtalte trusselbrevet. Hagen måtte bryte intervjuet med NRK midlertidig da han skulle lese opp fra brevet.

Les også: Slektning av Tom Hagen siktet for vitnepåvirkning

Nekter å la seg avhøre

Forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen ble pågrepet og siktet 28. april i år. Politiet har ingen andre mulige gjerningspersoner i kikkerten enn ektemannen.

Etter ti dager i varetekt ble Hagen 8. mai løslatt fordi retten kom til at det ikke var skjellig grunn til å mistenke ham for drap. Politiets anke ble avvist av Høyesterett. Siden har Hagen vært en fri mann.

Politiet tok så beslag i Hagens bolig i Sloraveien, og senere også hytta hans på Kvitfjell, for tekniske undersøkelser. Men disse beslagene er senere også opphevet. Etter at Hagen ble løslatt, har han etter forsvarer Svein Holdens råd nektet å la seg avhøre videre.

Til NRK sier Hagen at han håper at det kan framkomme informasjon som kan lede til oppklaring ved at han stiller opp til intervju.

– Livet har lært meg at rettferdigheten seirer til slutt. Men det kan ta litt tid, sier Hagen.

Sjekket ut av saken

Drapsetterforskningen ser ut til å ha lite framdrift. Senest i forrige uke ble en mann i 60-årene, den såkalte hettemannen, sjekket ut av saken etter at politiet hadde forsøkt å få tak i ham siden i sommer.

Et skosåleavtrykk politiet gikk ut med i slutten av august i fjor, har ikke gitt noe gjennombrudd i saken. Heller ikke noe ved et fem siders utpressingsbrev som lå igjen i huset, har ledet politiet til noe gjennombrudd.

En mann i 30-årene med relasjon til Hagen ble pågrepet 7. mai. Mannen ble siktet for drap eller medvirkning til drap og har ifølge politiet IT- og kryptovalutakompetanse.

To dager senere ble imidlertid mannen løslatt etter avhør, og siktelsen mot ham endret til medvirkning til grov frihetsberøvelse av Anne-Elisabeth Hagen