Innenriks

Mer regn i Oslo enn i Bergen for første gang siden 1993

For første gang siden 1993 er det registrert mer regn i Oslo enn i Bergen i oktober. – Det har vært klissvått på Østlandet, sier meteorolog Bente Wahl.

Oslo, Norway 20170906.
Illustrasjon, regntungt på Aker Brygge.
Foto: Mariam Butt / NTB

På målestasjonen på Blindern i Oslo ble det registrert 205,9 millimeter nedbør i oktober. Det er 145 prosent over normalen, som er på 84 millimeter.

Målestasjonen Florida i Bergen fikk på sin side 188,5 millimeter med nedbør, som er langt mindre enn det som er vanlig for oktober. Der er normalen på 271 millimeter.

– Det har vært klissvått på Østlandet, mens det på Vestlandet har vært relativt tørt til oktober å være, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

Har kun skjedd fem ganger tidligere

Det har kun skjedd fem ganger tidligere siden målingene startet at Blindern har registrert mer nedbør enn Florida i oktober. Sist gang var i 1993, og før det skjedde det i 1959, 1960, 1974 og 1976.

– Nedbørsmengden i øst og i vest har variert i oktober, men det er ingen som har hatt det helt tørt, sier Wahl.

Les også: 149 nye koronatilfeller i Oslo

Mer regn i Sør-Norge

Også i helgen blir kommer det nedbør både på Østlandet og på Vestlandet.

– Lørdag og søndag blir det mye vind på Vestlandet og i Trøndelag, og vi har sendt ut farevarsel om kraftige vindkast. Lørdag kveld og natt kommer det nedbør inn over Vest-, Sør- og Østlandet. Søndag blir det også en del regn, sier Wahl.

Det kan også komme snø på de høyeste fjellovergangene i Sør-Norge lørdag og søndag, så meteorologen anbefaler å sjekke værmeldingene før man setter seg i bilen.

– I Nord-Norge blir det en del vind i helgen med stiv kuling utsatte steder, men været blir ikke så aller verst, selv om det kan komme noen byger enkelte steder, sier Wahl.

Les også: Nye koronaregler i Oslo: Utesteder klør seg i hodet etter munnbindforvirring (+)