Innenriks

150 personer demonstrerte mot myndighetenes smitteverntiltak

Drøyt 150 personer tok turen til Eidsvolls plass utenfor Stortinget søndag for å demonstrere mot regjeringens håndtering av koronapandemien.

Det blåste og regnet da demonstrantene samlet seg for å protestere. Ifølge faktisk.no var det den første demonstrasjonen i sitt slag i Norge. Fram til nå har motstanden vært uttrykt på grupper på Facebook.

– Vi ønsker å kalle ut uriktige informasjon befolkningen har fått servert gjennom mediene som tydelig blir brukt i et politisk spill av styresmaktene, skriver Nader Eide på demonstrasjonens Facebook -arrangement.

Eide står oppført som arrangør og peker på at lignende demonstrasjoner har funnet sted i blant annet England, Tyskland, Australia og USA.

Demonstrantene mener at smitteverntiltakene er for inngripende sett opp mot antall smittede og koronarelaterte dødsfall. Håpet var å samle 1.000 demonstranter, men det lyktes de ikke med.

– Målet er at flest mulig våkner. Om det kommer 4, 400, 4.000 eller 40.000, spiller ingen rolle. Det viktigste er at vi bruker ytrings- og meningsfriheten, sa Eide til faktisk.no før demonstrasjonen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen