Innenriks

KrF-utvalg vil la bestemor passe syke barnebarn

KrFs Ida Lindtveit Røse, som leder partiets oppvekstutvalg, foreslår at det skal være mulig for foreldre å overføre sykedagene sine til barnas besteforeldre.

Oslo 20200526. 
Ida Lindtveit Røse (Krf) blir ny barne- og familieminister mens Kjell Ingolf Ropstad er i pappapermisjon.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det er ett av flere forslag KrFs oppvekstutvalg vil spille inn til partiets programkomité som skal legge fram sitt førsteutkast til nytt partiprogram i november, skriver Dagen.

Utvalgsleder Ida Lindtveit Røse sier at partiet vil foreslå å la foreldre overføre sykedager til besteforeldre, slik at de kan være hjemme med syke barnebarn.

– Jeg tror alle foreldre kjenner seg godt igjen i at ikke alle dager er like optimale å være plutselig hjemme fra jobb, og da kan det være en god løsning at en besteforelder er hjemme i stedet, sier hun.

– Familiene opplever et høyt press i både arbeidslivet og på hjemmebane, og det å sikre valgfrihet for familiene er derfor helt avgjørende. Dette er et forslag som vil gi småbarnsfamiliene mindre stress i hverdagen, poengterer Røse overfor Dagen.

I 2016 foreslo Arbeiderpartiets familieutvalg et lignende forslag om å la foreldre overføre sykedager til en pårørende. Det ble senere vedtatt i Aps partiprogram for inneværende periode, og er foreslått videreført i partiets programutkast for neste periode.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.