Innenriks

Raja sender over 200 mediemillioner tilbake til statskassen

Kun 91,9 millioner kroner av de 300 millionene regjeringen satte av til kompensasjonsordningen for mediehus, er brukt. Resten går tilbake i statskassen.

Det bekrefter statssekretær Gunhild Berge Stang i Kulturdepartementet til Kampanje.

At ikke mer av pengene har kommet til nytte, har fått mediepolitisk talsperson i Senterpartiet, Åslaug Sem-Jacobsen, til å reagere.

– Det er tragisk at ikke regjeringen og ministeren kunne lytte til mediebransjen og oss politikere som sa at mediestøtteordningen var altfor streng og ikke god nok. Altfor mange kom til å falle utenfor, sier hun.

Berge Stang svarer på kritikken med å si at regjeringen sendte forskriftsutkastet på høring til medieorganisasjonene og vurderte alle innspillene som kom inn.

Les også: Mediene får krisepakke på 300 millioner kroner

– Etter høringen ble det først gjort to endringer i ordningen etter innspill fra bransjen. Videre ble Kulturdepartementet gjort oppmerksom på en utilsiktet konsekvens av forskriftens regler og gjennomførte derfor ytterligere én justering i forskriften etter ønske fra bransjen, og det ble åpnet for en ny søknadsrunde, sier hun.

Totalt er det 132 aviser som deler på potten, og det er Adresseavisen som har fått den største enkeltsummen på 11,1 millioner kroner, etterfulgt av Dagens Næringsliv (7,3 millioner kroner) og P4 (5,4 millioner kroner).