Innenriks

SV ber Arbeiderpartiet slutte med politisk spill om karbonfangst

SV ber de øvrige politiske partiene være konstruktive om karbonfangst, og oppfordrer Arbeiderpartiet til å slutte med politisk spill i saken.

Etter at Erna Solberg lørdag røpet at regjeringen i sitt forslag til statsbudsjett vil bruke 2 milliarder kroner på karbonfangst og -lagring, rykket Arbeiderpartiets Espen Barth Eide ut og sa at hans parti ikke kan love budsjettflertall for dette.

Det er Fremskrittspartiet som er regjeringens budsjettpartner, fastholdt Barth Eide.

Frp har på sin side varslet at de fortsatt er imot prosjektet, og at regjeringen må bli enig med Frp om et helhetlig statsbudsjett.

Les også: Heftige diskusjoner i vente hvis Solberg skal få milliarder til karbonlagring

– Vi oppfordre alle til å være konstruktive nå, og ber Ap slutte dette politiske spillet de driver med. De bør heller bli med oss og få gjennom denne utrolig viktige satsingen. Karbonfangst og -lagring er for viktig til å fortsette slike ørkesløse diskusjoner. Hvis stortingsflertallet vil få bygget karbonfangst og -lagring får vi det til, sier SVs energipolitiker Lars Haltbrekken til NTB.

– Vi kommer heller ikke til å stemme for regjeringens budsjett. Men regjeringen kan ta denne saken ut av budsjettet og fremme en egen proposisjon om bevilgningene, sier han.

SV-politikeren viser til at stortingsflertallet har kommet sammen på tvers av blokkene for å løse koronakrisen, og mener det også bør la seg gjøre for å bekjempe klimakrisen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen