Innenriks

Giske om Bøhler: – Jan behandles som en avhopper fra en sekt

Trond Giske går hardt ut mot angrepene partifeller har kommet med etter at Ap-veteran Jan Bøhler torsdag gikk over til Senterpartiet.

Oslo 20201002. 
Fra v. Jan Bøhler (Sp) og Trond Giske (Ap) etter Stortingets høytidelige åpning den 2. oktober er historisk annerledes på grunn av smittevernregler med færre til stede. Kronprins Haakon foretar den høytidelige åpningen da kong Harald er sykmeldt.
Foto: Heiko Junge / NTB / POOL

– Det er veldig trist at Jan Bøhler har meldt seg ut av Ap. Samtidig er det ille å se kommentarer hvor Jan behandles som en avhopper fra en sekt, skriver Trond Giske i et innlegg på Facebook fredag kveld.

Det skapte sterke reaksjoner blant flere sentrale arbeiderpartipolitikere da Jan Bøhler torsdag morgen offentliggjorde at han bytter over til Senterpartiet.

Trond Giske skriver fredag kveld at han hver uke spør folk om å bli medlem i Ap.

– Men hvor lenge blir de når de ser den harde tonen som brukes både mot partifeller og andre? Hvis vi ikke støtter hverandre, kan vi heller ikke forvente støtte fra velgerne. Et raust og inkluderende folkeparti, må behandle folk raust og inkluderende, skriver Giske.

Les også: Bøhler: – Jeg hadde håpet at vi kunne skilles som gode venner