Innenriks

Utviklingsministeren er satt i koronakarantene

En som har oppholdt seg i Utenriksdepartementet (UD) har fått påvist koronasmitte. Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) er satt i karantene, bekrefter UD.

Oslo  20190430.
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein snakker med ungdom på Elvebakken vg. om klimautfordringene
Foto: Terje Pedersen / NTB

Saken er oppdatert.  

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor Dagsavisen at utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) er satt i karantene som følge av at en person som senere fikk påvist covid-19-smitte, hadde oppholdt seg i departementet.

– Ulstein var en av personene som ble definert som nærkontakt og han er derfor i karantene, skriver UDs pressevakt i en e-post til Dagsavisen.

Utviklingsministeren forteller at karantenen har gitt ham nytt pågangsmot i arbeidet med å sikre vaksine til alle.

– Dette viser hvor viktig det er med testing, smittesporing og karantene. Det er greit å få til i Norge, men gir meg bare ekstra drive til å jobbe for at også folk i fattigere land får samme mulighet, skriver Ulstein i en e-post til Dagsavisen.

Les også: Slik er regjeringens nye koronastrategi 

Testet negativt

Ulstein har selv testet negativt, men er likevel i karantene i ti dager. Det var fredag forrige uke at departementet fikk informasjon om den koronasmittede.

Mens han er i karantene, fortsetter utviklingsministeren sitt virke som statsråd fra hjemmekontor, opplyser departementet. Ulstein har, som andre regjeringsmedlemmer, brukt tometersregelen i omgang med andre, skriver UD i e-posten.

Les også: Dette sier FHI om bussturen hvor 33 pensjonister ble koronasmittet (+)

Smittesporing 

Ifølge departmentet ble det umiddelbart iverksatt smitteverntiltak og smittesporing da det ble oppdaget at en person med påvist covid-19 hadde vært innom.

– Et fåtall personer var å regne som nærkontakter med den smittede. Disse ble kontaktet og fulgt opp, skriver departementet.

I likhet med andre statlige virksomheter i Oslo, har Utenriksdepartementet bedt sine ansatte om å benytte hjemmekontor fram til 9. oktober, opplyser UD.