Innenriks

Hel seksjon i Utdanningsetaten i Oslo slutter i protest

Åtte personer i seksjonen Læringsmiljøteamet i Utdanningsetaten i Oslo kommune slutter i protest mot ledelsen.

Oslo  20160927.
Leder Marte Gerhardsen under Framtidskonferansen som arrangeres av tankesmien Agenda i Oslo tirsdag. Konferansen samler politikere fra sentrum og venstresiden - ett år før neste stortingsvalg.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Seksjonssjef Inger Bergkastet og alle fast ansatte i det sentrale Læringsmiljøteamet i etaten har valgt å gå fra stillingene sine, skriver Aftenposten.

Hele fagmiljøet, som har hjulpet skoler i saker som gjelder mobbing, mistrivsel blant elever og andre konflikter, forsvinner dermed.

Årsaken er ledelsens «uforsvarlige» system i arbeid med lovverk knyttet til elevers skolemiljø, samt mangelfull medvirkning og involvering av Læringsmiljøteamet i arbeidet med en omorganisering av etaten.

Les også: Mener Oslo-skoler bygges uten at lærere og ledelse blir hørt

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Lei seg

Utdanningsetatens direktør Marte Gerhardsen omorganiserte etaten da hun tok over etter Astrid Søgnen, som ble tvunget til å gå av etter en konflikt med byrådet.

Konsekvensen av at fagmiljøet frafaller, kan blant annet bli økt utenforskap i Oslo-skolen, frykter mobbeombud Kjersti Owren.

I et brev til rektorer i Oslo-skolen skriver Gerhardsen at hun er lei seg for at «noen kjernepersoner» har valgt å forlate etaten og at hun ønsker dyktige medarbeidere velkommen tilbake.

Gerhardsen sier i en kommentar til Aftenposten at det er flere ansatte i ulike avdelinger som også veileder skolene om læringsmiljø. (NTB)

Les også: Dette er de nye direktørene i Utdanningsetaten (+)

Les også: Dette er sakene som kan skape problemer for byråd Thorkildsen