Innenriks

Støre vil ha slutt på indre stridigheter i Ap

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre varsler at han på neste landsstyremøte vil gi partiet utvetydig beskjed om å slutte rekkene.

Det skriver iTromsø, som viser til uttalelser Støre kom med på et arrangement i Tromsø tirsdag kveld. Der adresserte han skarpt de siste årenes interne stridigheter i partiet, skriver avisa.

– Enten er dere med oss, eller så er dere mot oss, sa Støre, til høylytt applaus og jubel.

– Vi er ikke i dette partiet som enkeltmanns- og enkeltkvinnesprosjekter, vi er her som en bevegelse, fortsatte han.

Les også: Trettebergstuen mener Giske får toppverv for tidlig

I talen varslet Støre «nulltoleranse» for å fjerne fokus fra politikken etter det kommende landsstyremøtet, ifølge iTromsø.

Utspillet kommer samtidig som debatten raser om innstillingen av Trond Giske som ny fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti.

Støre skriver senere onsdag i en sms til NTB at han ser at noen misforstår kommentaren om internt samhold fra Tromsø på mandag.

– Bemerkningen hadde ikke noe med det forestående valget i Trøndelag Ap å gjøre. Som jeg sa mandag, forstår jeg at innstillingen fra valgkomiteen skaper diskusjon. Vi både kan og skal ha åpne diskusjoner om personer når sentrale verv skal bekles – det er en del av demokratiet, skriver Ap-lederen.

– Alle partier må ha fokus på politikk for å vinne valg. Det var mitt budskap i en takketale som pressen hørte deler av, skriver han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!