Innenriks

Johan H. Andresen vil legalisere cannabis

I den svenske podkasten Sommar i P1 sier milliardær Johan H. Andresen at salg av cannabis på Systembolaget bør testes ut, melder Expressen.

– Kanskje noen syns det er spesielt at jeg syns legalisering av cannabis er verdt å prøve, sier Andresen, som også er leder i Oljefondets etikkråd, ifølge avisa.

Han fortsetter:

– Men er det ikke mer kontroversielt at Norge har det høyeste antallet overdosedødsfall i Europa, eller at steder i Sverige ligner mer på Chicago på 1920-tallet?

Ferd-sjefen forteller at han gjennom sitt arbeid med sosiale entreprenører har kommet i kontakt med rusproblematikk. Han mener at dagens system ikke fungerer, og sier at en mulighet er å selge cannabis på utsalg som Systembolaget eller Vinmonopolet med en personlig kvote i måneden.

Les også: Statens legemiddelverk vil tillate salg av svake cannabis-produkter

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Problemer

Han understreker at heller ikke dette vil være uten potensielle problemer, som at det kan senke terskelen for å teste stoffet ut, og gi inntrykk av at samfunnet godtar det.

Andresen sier at han selv ikke har investert i cannabisindustrien.

– Du kan investere i cannabis i dag, men det har jeg ikke gjort. For øvrig mener jeg at det er staten som bør administrere en legalisering, inkludert salg av cannabis. (NTB)

Les også: Ja til pol-pot