Innenriks

Flere hundre kommunale leiligheter i Oslo står tomme

Av Boligbyggs 11.000 leiligheter i Oslo står rundt 650 tomme, ifølge en oversikt fra Dagens Næringsliv. Blant annet venter en hel blokk på Tøyen på renovering.

Oslo  20181228.
Deler av Grønland, Grünerløkka, Torshov, og Grefsen i Oslo sett fra Ekebergrestauranten.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Boligbygg hadde i 2019 en gjennomsnittlig ledighet på 5,9 prosent, skriver DN. Det er dobbelt så mye som den kommersielle utleieren Heimstaden.

Målet til Boligbygg er at andelen ikke skal overstige 4 prosent, men det har vist seg å ta tid å få inn nye leietakere. Det er også mange leiligheter som står ledige på grunn av planlagt renovering og endret behov, ifølge avisa.

Les også: Har fått nok av drittleiligheter i Oslo

En hel blokk i Hagegata på Tøyen har stått tom i seks år i påvente av renovering. Bygget er i dårlig forfatning. Planen var egentlig at Studentsamskipnaden i Oslo skulle kjøpe bygget, men partene kom ikke til enighet om en sum. Bygget forvaltes av Boligbygg, men er ifølge DN tatt ut av utleieporteføljen.

Les mer om Hagegata 30 her: Denne blokka skulle endre Oslos boligmarked (Dagsavisen+)

...og her: Hagegata 30 vekker liv i den sosiale boligdebatten i Oslo (Dagsavisen+)

– Byrådet arbeider med å finne nye boligløsninger for Hagegata 30. Arbeidet er godt i gang, og jeg deler utålmodigheten, skriver Arild Hermstad (MDG), byråd for byutvikling, i en epost.