Innenriks

Koronarelatert dødsfall i Moss kommune

Koronadødsfallet ved en omsorgsbolig i Moss settes i forbindelse med bryllupsfesten som knyttes til smittespredningen i kommunen.

Saken er oppdatert

Moss har også registrert to nye koronatilfeller med ukjent smittekilde. Begge er i hjemmeisolasjon.

– I går kveld, fredag 31. juli, mottok vi beskjed om at en person er død etter å ha vært smittet av koronaviruset, sier ordfører Hanne Tollerud.

– Dette er en utrolig trist nyhet å måtte meddele. Våre tanker går til de etterlatte, sier Tollerud til NTB.

Les også: Barn blant de smittede under koronautbruddet i Moss

Kan spores tilbake til bryllupsselskap

Den avdøde var en eldre person og beboer ved Rosnes omsorgsboliger. Vedkommende fikk påvist koronasmitte søndag 26. juli, skriver Moss kommune i en pressemelding.

Kommunikasjonsrådgiver Vibeke Weibell Eliassen bekrefter overfor NTB at smitten kan spores tilbake til bryllupsselskapet som er knyttet til utbruddet i Moss.

– Den avdøde er en del av smitteklyngen knyttet til selskapet, bekrefter Eliassen overfor NTB.

Den avdøde ble overført til Peer Gynt Helsehus for behandling etter å ha blitt alvorlig syk grunnet korona og døde fredag kveld. Pårørende er informert.

Sist gang det ble meldt om et koronarelatert dødsfall i Norge var 17. juli ved en behandlingsenhet for covid-19 i Oslo.

Overlege bekrefter fjerde smitteklynge i Moss

Kommuneoverlege Kristian Krogshus bekrefter at de har fått påvist to nye smittetilfeller i kommunen. De to smittede er i familie, men tilfellene skal ikke være knyttet til de tre kjente smitteklyngene i kommunen.

– Vi jobber nå med å få kartlagt smittesporingen for disse to. Det er grunn til bekymring når man ser at det dukker opp tilfeller uten kjent smittesporing, sier Krogshus, som understreker at de er i full gang med å kartlegge situasjonen.

Overlegen opplyser at kommunen lørdag innførte strengere tiltak og rutiner for alle helseinstitusjoner i kommunen.

– Akkurat som besøksrestriksjonene til Sykehuset Østfold, vil vi nå innføre ti dagers besøksforbud på helseinstitusjoner når man har vært i utlandet. Det gjelder uansett farge og vurdering fra FHI på landet man har vært i, forklarer Krogshus.

Passasjerer på Hurtigruten

Flere fra Moss har nylig vært passasjerer på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen. Lørdag ble det kjent at 33 besetningsmedlemmer har fått påvist smitte, i tillegg til en passasjer som var med på den forrige reisen med skipet.

– Det er fem personer fra Moss som er satt i karantene, men ingen av dem har fått påvist smitte ennå, sier kommunikasjonsrådgiver Eliassen.