Innenriks

Støre forsvarer kommuner med egne karanteneregler

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener kommunene med lite smitte har rett til å beskytte innbyggerne sine, men sier de gjør klokt i å gjøre tilpasninger.

Oslo 20200330. 
Partileder Jonas Gahr Støre intervjues av TV2-reporter Elin Sørsdal på pressemøtet etter talen til Arbeiderpartiets landsstyre. I bakgrunnen står bl.a. Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef på Stortinget, Jarle Roheim Håkonsen, og reporter Kristian Skårdalsmo (i midten) fra NTB.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Regjeringen la søndag fram en veileder om lokale karanteneregler og innreiserestriksjoner etter at en rekke kommuner, særlig i Nord-Norge, har innført strengere restriksjoner enn de nasjonale reglene.

Regjeringen og næringslivet har innstendig bedt kommunene lempe på de lokale reglene.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til NTB det vil være klokt av kommunene å nå gjøre tilpasninger, men understreker:

– Kommuner med lite smitte, har rett til å gjøre det de kan for å beskytte seg mot mye smitte som kan komme inn i kommunene.

Les også om de som jobber slik at du kan være hjemme: Ine Kristin må fortsatt gå på jobb: – Jeg er bekymret (Dagsavisen+)

Også Aps helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol uttalte forrige uke at Ap forstår at kommuner ønsker å ha egne og strengere karanteneregler av smittevernhensyn. En rekke store Ap-styrte kommuner, som Tromsø og Bodø, er blant dem som har innført strengere regler.

– Det er viktig å huske at kommunene har et stort ansvar for å bekjempe smitte. Nå tror jeg vi må satse på at den dialogen som denne veilederen gir, løser de problemer som måtte oppstå for næringslivet. Jeg skjønner godt at bedriftene kan ha vanskeligheter med dette, men her må vi på god norsk manér klare å løse problemene som måtte oppstå underveis, sier Støre.

Forlenges: Dette er smitteverntiltakene