Innenriks

«Vi får ta hverandre i handa, vi da, vi som ikke tror på koronavirus»

TV Visjon Norge har fått krass kritikk for å utnytte seernes frykt for koronaviruset. Mandag kveld bagatelliserte Jan Hanvold virus-trusselen på TV-kanalen.

Av: Ingeborg Misje Bergem / Vårt Land

«Vi får ta hverandre i handa, vi da, vi som ikke tror på koronavirus – vi tror på at vi blir smittet av Den hellige ånd. Halleluja, amen, takk og lov og pris».

Slik introduserte Visjon Norge-leder Jan Hanvold predikanten Daniel Haddal under kanalens kveldssending Studio direkte mandag kveld, og håndhilste på ham.

Hanvold ønsket ikke å kommentere hendelsen da Vårt Land tok kontakt med ham tirsdag formiddag. Heller ikke Daniel Haddal ønsket å kommentere saken overfor Vårt Land.

Hanvold med nytt Facebook-innlegg

Tirsdag ettermiddag, en times tid etter å ha blitt kontaktet av Vårt Land, la Hanvold ut et innlegg på Facebook-profilen sin:

«Vi står på å ber som aldri før, for land og folk. Og selvfølgelig imot dette corona viruset og alle som lider som følge av dette. Vi følger jo myndighetens pålegg, om karantene og hjemmekontor», skriver Hanvold i innlegget.

«Følg myndighetenes råd, samt ta Guds medisin hver dag. Som er Salme 91 og Salme 23. Samt mange andre sterke løfter i Guds ord, om Herrens beskyttelse.Som et Guds barn, så har du en forrett ,ved at du er i pakt med den allmektige Gud fader. Og guds løfter tar deg igjennom alle ting. Ikke minst så har du ikke fått motløshets ånd, men kraft, kjærlighet og sindighetens ånd. Når du forer deg med Guds løfter, demper det ,den krisemaksimeringen media holder på med, om dagen.Så vær ved godt mot og ditt hjerte være sterkt. husk Gud er med deg og for deg», skriver Hanvold også i innlegget.

Fått kritikk

Visjon Norge har fått mye kritikk etter at predikanten Dionny Baez under en Studio direkte-sending ba folk gi penger til Visjon Norge for å få beskyttelse mot koronaviruset.

«Jeg utfordrer deg til å dekke barna dine med et offer. Jeg skal be for alle disse bønnebegjærene. Hver forelder som ser på. Som en Guds profet utfordrer jeg deg til å ringe nummeret på skjermen. Den hellige ånd har veiledet meg med 2020 kroner», sa Baez.

Han sa Gud hadde sagt til ham at «hvis du gir til mitt rike skal jeg ta gnageren, koronaviruset, som er imot dine barn».

Har forsvart Baez

I ettertid har Jan Hanvold forsvart Baez' uttalelser.

– Om folk hadde hørt på alt hva Dionny Baez talte om, så var det ren bibelsk lære. Men når en velger å ta ut ting av sammenhengen, blir alt forvridd, skrev Jan Hanvold på sin Facebook-side noen dager etter sendingen.

Til Vårt Land sa Hanvold da at han alltid vil ha problemer med ting som blir tatt ut av sammenheng.

– Ting kan høres sprøtt ut når man tar en setning her og en setning der, og hvis man er kritisk innstilt vil man alltid finne noe man synes er negativt, sa Hanvold til Vårt Land, og sa han har oppfordret landets kirkeledere til å be om at Gud må beskytte Norge mot virusutbruddet.

Den svenske megakirken Livets ord trakk seg fra samarbeidet med Visjon Norge etter Baez oppfordringer om pengegaver.

Mer fra Dagsavisen