Innenriks

Regjeringen varsler de mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid

Statsminister Erna Solberg understreker imidlertid at man må ha tiltak som gjør at samfunnet fortsatt fungerer.

– Vi må være forberedt på at vi i dag kommer med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid i Norge, sa Solberg under et besøk hos Beredskapsutvalget mot biologiske hendelser torsdag. Utvalget samler ulike etater som jobber med å håndtere koronakrisen.

Solberg understreker imidlertid at man må ha tiltak som gjør at samfunnet fortsatt fungerer og særlig gjelder det helsevesenet og andre funksjoner som er samfunnskritiske. Derfor er hun også avventende til å gi beskjed om at alle skoler skal stenges.

– Har effekt

– Der må vi også passe på å sørge for at de som er foreldre kan gå på jobb når de jobber i samfunnskritiske sektorer. Vi må få gode faglige råd om dette er det riktige, sier Solberg.

Hun mener man allerede ser at tiltakene som alt er satt i verk, har effekt og viser til rapporter om at færre reiser kollektivt, blant annet med T-banen i Oslo.

Krisetiltak

Statsminister Erna Solberg skal fredag legge fram krisetiltak i milliardklassen som skal berge bedrifter og arbeidsplasser gjennom krisen som har oppstått på grunn av koronapandemien.

Hun varsler at tiltakene vil være særlig rettet mot reiselivet og luftfarten, ifølge NRK.

– Det er en førstehåndsrekning for å sikre at folk har inntekt og ikke blir oppsagt. Vi må forsøke å holde på bedriftene og jobbene der, sier hun.

Hun understreker at tiltakene som legges fram nå bare er de første akutte tiltakene og at det kommer flere.

– Da får vi mulighet til å gå dypere ned og se hvilke bransjer og tiltak som trengs.

Mer fra Dagsavisen