Innenriks

Geelmuyden Kiese tar over 6.000 for kurs om å påvirke de rødgrønne

– Å kaste penger ut vinduet, mener Ap-lederen.

###

Det er torsdag Geelmuyden og Kiese avholder kurset med overskriften: «Bli med på veien mot 2021» i Oslo.

I beskrivelsen av kurset legges det vekt på at en ny regjering vil kunne sette opp både arveavgift, formueskatt og innføre en nasjonal eiendomsskatt.

«Hvis du vil at politikken som føres etter 2021 skal gagne deg og din bedrift er det for sent å dukke opp på kontoret til Statsminister Jonas Gahr Støre etter valget i 2021.» står det i teksten, hvor PR-byrået videre lover å «peke på hvilke personer som sitter med nøkkelen til politisk innflytelse i tiden fremover.»

Prisen? 6.250 kroner per deltaker.

Les også: Ap mister grepet om industri-kjempen Verdal: – Vi blir ikke lyttet til(+)

– Bortkasta penger

–  Dette er å kaste penger ut vinduet, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Han følger opp med å gi et helt kostnadsfritt råd:

– For over 6.000 kroner får du høre noen som ikke kjenner meg, spekulere i hvem jeg lytter til og snakker mest med. Mitt tips er Arbeiderpartiets øvrige ledelse. Jeg lytter også til mange andre, ikke minst programkomiteens medlemmer, sentralstyrets medlemmer, fylkesledere, ordførere, våre talspersoner og øvrige stortingsrepresentanter. Rådgivere har jeg også. De finner du med navn, bilde og kontaktinfo om du går inn på arbeiderpartiet.no. Helt gratis.

Ap-lederen viser også til at han nå er i gang med en programprosess som ifølge ham selv blir «tidenes grundigste og mest åpne programprosess i Ap».

–   Vi vil møte partiorganisasjonen, fagbevegelsen, øvrig organisasjonsliv og bedrifter, samtidig som vi inviterer hele folket til å komme med innspill, ideer og ønsker, sier Støre.

Les også: Vil at LO skal svekke båndet til Ap: – Det er Arbeiderpartiet som drar fordelene av samarbeidet

–  Tapsprosjekt

Sjef i Geelmuyden Kise, Hans Geelmuyden, mener at selv om prislappen er på over 6.000 kroner per deltaker, blir dette likevel trolig et tapsprosjekt.

–  Vi må jo dekke både annonser vi har hatt for arrangementet og reiseutgifter for de som holder innlegg, sier han.

Han mener kurset er en del av PR-byråets «ideologiske overbygning» der de vil «bygge bro mellom politikk, næringsliv og offentlig forvaltning». 

–  Vi jobber mye i landskapet mellom politikk, forvaltning og marked, og ser at aktørene i dette landskapet ofte har lav kunnskap om hverandre. Det skaper unødvendige misforståelser, sier Geelmuyden.

En typisk deltaker på et slikt seminar er ledere i offentlig, frivillig og privat sektor, samt kommunikasjonsfolk, ifølge GK-sjefen. Det er satt av plass til nær 15 stykker på kurset som varer fra klokka 08.00-11.00 torsdag.

Saken fortsetter under skjemdump-bildet

###

Slik presenteres kurset på GKs nettsider. 

Les også: Vedum: – I en rekke saker som berører arbeidsfolk har Senterpartiet vært den tydeligste røsten

«Gir også gratis råd hele tiden»

Blant de som står oppført som kursholdere er to tidligere AUF-ere som nå er ansatt i GK, Håkon Knudsen og Andreas Brandt, tidligere sjefsredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, leder av Senterungdommen, Ada Arnstad, nyvalgt varaordfører i Drammen, Ståle Sørensen (MDG), og Kristoffer Gustavsen som er fagansvarlig GK, med bakgrunn fra Høyre.

– Hvem av kursholderne kan gi helt ny og eksklusiv innsikt i «hvilke personer som sitter med nøkkelen til politisk innflytelse i tiden fremover»?

– Nei, det orakelet skulle jeg gjerne ansatt.

– Men det er jo det dere lokker med.

– Først og fremst ser vi at store politiske endringer er på gang, og kan lokke med en unik forståelse for deres politikk, og orientere om viktige demokratiske prosesser fram mot valget i 2021.

–  Som hva da?

–  Programprosessene.

At Støre reagerer på arrangementet tar han ikke så tungt, heller ikke at han svarer med å gi ut gratis råd.

–  Jeg gir også gratis råd hele tiden. Jeg er også snill, akkurat som Jonas. God jul!

I den opprinnelige saken sto det at Kamzy Gunaratnam oppført som en av innlederne på kurset, slik det står reklamert i GKs program. Det er ikke riktig. Hun har trukket seg fra arrangement for noen uker siden, får Dagsavisen opplyst fra GK etter publisering.