Innenriks

Norwegian legger ned langdistanseruter

Norwegian avvikler langdistanserutene fra Stockholm og København til USA og Thailand fra 29. mars neste år, mens USA-flygningene fra Oslo opprettholdes.

– Det er bedre etterspørsel i Oslo enn de andre to skandinaviske hovedstedene, både gjennomgående og når man ser på direktetrafikk. I tillegg er Norge vårt hjemmemarked. Når det gjelder Oslo-Bangkok- og Oslo-Krabi-rutene så vurderer vi hva vi skal gjøre med dem for vinterprogrammet 2020. Det er ennå ikke tatt en beslutning, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.

Det er imidlertid allerede avgjort at ruten fra Oslo til Bangkok ikke videreføres til sommeren 2020.

Norwegian har de siste månedene gått grundig gjennom det globale langdistansenettverket. Basert på etterspørselen i de ulike markedene kombinert med driftsutfordringene med Rolls-Royce-motorene på selskapets Dreamlinere, avvikler Norwegian disse rutene.

Flyselskapets kort- og mellomdistanserutenett fra Oslo, Stockholm og København påvirkes ikke av endringene i langdistansetilbudet.

Tidligere i høst lanserte Norwegian 16 nye ruter fra Skandinavia, sju av dem fra Norge. I tillegg økte selskapet antall avganger på en rekke ruter fra flere destinasjoner i Norge, Sverige og Danmark.

Mer fra Dagsavisen