Innenriks

Seks nordmenn overfalt og ranet på seiltur i Panama

Seks nordmenn om bord i en seilbåt ble i helgen overfalt og ranet av opptil åtte menn mens de befant seg utenfor kysten av Panama.

De seks befant seg på en reise rundt Sør-Amerika og hadde vært på reise i mer enn ett år da de ble overfalt utenfor kysten av Panama.

Båten befant seg ved det vesle tettstedet Nombre de Dios, noen mil nordøst for byen Colón da de i helgen skal ha blitt angrepet av opptil åtte maskerte menn som kom til seilbåten i en egen båt. De var bevæpnet med kniver og skytevåpen

– Utenriksdepartementet er kjent med hendelsen. Av hensyn til de berørte har vi ingen ytterligere kommentar, skriver departementet i en uttalelse til NTB.

Kripos er også informert om saken, opplyser kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til NRK.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Seks siktet

Seks personer ble tirsdag pågrepet i Nombre de Dios, sier politisjef Elmer Castillo i Colón til lokale medier. De er siktet for å ha vært delaktig i overfallet. Personene ble pågrepet etter at det dagen før var blitt funnet en satellittelefon og datautstyr som stammet fra den norske båten.

I en pressemelding fra lokalt politi samme dag heter det at de seks er siktet for to overtredelser i straffeloven som kan medføre fengsel fra 10 til 18 år.

Fremstilles for fengsling

Torsdag ettermiddag norsk tid skal de seks siktede fremstilles for en dommer i Colón, skriver Panamas påtalemyndighet på Twitter.

Der skal de siktede blant annet avgi forklaring, og dommeren skal ta stilling til videre fengsling.

Både de siktede og deres forsvarere vil være til stede på høringen.

Skal hjelpes ut av landet

Politiet i Panama bekrefter overfor NRK at nordmennene nå ivaretas av politiet, og at det er lagt en plan for å få dem ut av landet.

– De norske ungdommene er innlosjert og passes godt på. Panamas president har gitt ordre om at de skal passes på av politiet døgnet rundt, også når de går ut for å handle, sier oberst Salvas de la Rosa ved det nasjonale turistpolitiet til NRK.

Han legger til at nordmennene skal ha fått tilgang til en dansk psykolog.

Overfallet på nordmennene har vakt kraftige reaksjoner hos myndighetene i Panama, og turistministeren i landet har uttrykt fordømmelse og tatt kraftig avstand fra hendelsen. Myndighetene frykter at saken kan sverte landets omdømme.