Innenriks

Frps Ole Hovengen suspendert

Nestleder Ole Hovengen i Drammen Frp har blitt suspendert fra Viken Frps fylkesstyre, på grunn av hans aktivitet på SIANs facebookgruppe. Selv sier Hovengen at han trakk seg fra styret for omtrent en uke siden.

Det er fylkesleder i Viken Frp Liv Gustavsen, som bekrefter suspensjonen overfor

fredag.

Ole Hovengen har vært politisk nestleder i Drammen Frp siden 2011, og var blant de 28 fra Frp

hadde vært aktive på facebookgruppen til Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Drammens Tidende skriver at fylkeslaget i går fjernet Hovengen fra alle politiske verv i fylket, og at han er suspendert de neste seks månedene. Noe som igjen betyr at han ikke kan stille til gjenvalg i fylkeslaget i mars 2020.

Visste det ikke

Til Dagsavisen Fremtiden sier Ole Hovengen at han ikke er informert om suspensjonen.

– Dette var ukjent for meg. Jeg har vært på hytta en stund, men jeg trakk meg fra fylkestyret selv for en ukes tid siden. Hvis det står i avisen er det rart at jeg ikke har fått beskjed, sier Hovengen.

Thomas Klingen, FpU-representant i fylkesstyret, sier han ikke var til stede på møtet der det ble bestemt at Hovengen skulle suspenderes, og at han ikke er kjent med hvorvidt Hovengen selv har trukket seg fra styret.

Suspendert i fylket

Stortingsrepresentant og leder i Drammen Frp Jon Helgheim undertreker først at Hovengen ikke er suspendert fra partiet som sådan, men kun fra sine verv i Viken Frp - for en begrenset periode.

– Det stemmer at Hovengen selv valgte å trekke seg fra fylkesstyret for en drøy uke siden. Så har styret sagt at de har satt suspensjonen til seks måneder - før han eventuelt kan komme tilbake.

Fortsetter i Drammen

Helgheim forteller at Hovengen skal ha blitt informert om suspensjonen vie e-post, men at han ikke hadde lest den før nå.

Kan Hovengen fortsatt sitte som nestleder i Drammen Frp?

– Han beholder sine verv i Drammen. Vi anser oss nå som ferdige med saken.

Så hans kommentarer på SIANs facebookside er ikke noe problem for dere?

Som vi politikere alltid gjør - vil vi også nå prate om hva vi legger ut - og på hvilke nettsteder. Utover det har jeg ingen kommentar, konstaterer Helgheim.

Nyeste fra Dagsavisen.no: