Innenriks

NRK: Human Rights Service får videreført sin støtte

Organisasjonen Human Rights Service vil få videreført sin statsstøtte på 1,8 millioner kroner i neste års statsbudsjett, melder NRK.

Flere har krevd at Human Rights Service (HRS) – som blant annet driver det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.no – skal få kuttet støtten.

I august gikk Venstres Abid Raja ut i Aftenposten og sa at organisasjonen ikke bør få statsstøtte. De siste to årene har HRS fått 1.835.000 kroner i tilskudd.

Mandag morgen skriver NRK at regjeringen går inn for å videreføre dette beløpet.

– Det finnes ikke ett eneste individ i Venstre noe sted i landet som mener Human Rights Service bør få penger, sa Venstres Abid Raja til Aftenposten.

Frps Carl I. Hagen var på sin side klar på at støtten burde opprettholdes.

– Når de gir masse penger til miljøorganisasjonene, som etter min oppfatning farer med det reneste tøv, løgn og vås og får folk til å tro at det har noen betydning for klimaet om lille Norge reduserer klimagassene, bør HRS få det samme som Zero og Greenpeace, sa Carl I. Hagen.

I fjor fikk Venstre regjeringspartiene med på å gi 16,9 millioner til organisasjoner som Venstre støtter, for å gå med på å fortsatt gi støtte over statsbudsjettet til HRS.

Ifølge Aftenposten får alle organisasjonene som arbeider med integrering og bekjempelse av negativ sosial kontroll og lignende i fjorårets pakke videreført støtten fra i fjor. Beløpet skal ligge på 12 millioner kroner.