Innenriks

Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet

En kvinne i 40-årene som ble funnet død i Stockholm onsdag, var norsk statsborger. Politiet etterforsker saken som drap. En mann er pågrepet.

Det bekrefter politiadvokat Maximillian Berg Molin til VG.

Kvinnen ble funnet død i en leilighet på Södermalm i sentrum av Stockholm onsdag. Ifølge VG er hun i 40-årene.

En mann i 50-årene ble pågrepet i leiligheten og er mistenkt for drap.

Relasjon mellom de to

Mannen og den drepte kvinnen kjente hverandre, ifølge politiet.

– Jeg kan opplyse at den pågrepne mannen og den avdøde har en relasjon, uten at jeg vil gå inn på hva slags relasjon det er snakk om, sier Molin til Dagbladet.

Den pågrepne mannen kan ifølge politiadvokaten holdes fengslet fram til søndag formiddag, før han eventuelt framstilles for varetektsfengsling.

Politiet gjennomfører nå en rekke vitneavhør.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Naboer varslet

Onsdag hørte naboer skrik og bråk fra en leilighet. Deretter skal en kniv ha blitt kastet ut av et vindu, opplyser vitner til nyhetsbyrået TT. De varslet politiet rundt klokken 13, men først rundt 15.30 var de på plass. Da fant de kvinnen død.

Avdelingen för särskilda utredningar, som tilsvarer den norske Spesialenheten for politisaker, har startet etterforskning for tjenestefeil som følge av hendelsen, opplyser pressetalsperson Towe Hägg.

Leiligheten er nå sperret av, og krimteknikere foretar undersøkelser.

VG har vært i kontakt med den pågrepne mannens forsvarer, advokat Patric Lindblom, som ikke ønsker å si noe om saken på nåværende tidspunkt.