Innenriks

AUF-lederen vil fjerne statsstøtten til Human Rights Service

AUF-leder Ina Libak ber statsminister Erna Solberg om å kutte statsstøtten til den omstridte organisasjonen Human Rights Service etter moskéangrepet lørdag.

– Det er ikke snakk om innvandringskritikk, for det må vi tåle. Det er snakk om den fremmedfiendtlige måten man beskriver muslimer. Derfor mener vi at det er på tide å kutte, sier Libak til VG.

Støtten til Human Rights Service (HRS) i statsbudsjettet 2019 var først kuttet ut. Men etter en intern strid i regjeringen endte organisasjonen opp med en halv million kroner.

Les også: Uenighet i regjeringen om å droppe kutt til Human Rights Service

– Vi må diskutere alt vi kan gjøre for å få bukt med hatet. En av tingene vi i hvert fall kan gjøre er å kutte støtten til HRS. Det har vi diskutert i flere omganger, og det vil vise tydelig fra regjeringens side at dette er en organisasjon som ikke vil få statlige penger, mener hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Solberg: Budsjettspørsmål

– Vi må diskutere alt vi kan gjøre for å få bukt med hatet. En av tingene vi i hvert fall kan gjøre er å kutte støtten til HRS. Det har vi diskutert i flere omganger, og det vil vise tydelig fra regjeringens side at dette er en organisasjon som ikke vil få statlige penger, mener AUF-lederen.

HRS driver blant annet det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.no.

– Dette er et budsjettspørsmål som vi må diskutere i budsjettsammenheng i regjeringen. Stortinget sa i fjor at de ønsker at HRS skal få støtte, slik de har fått siden 2006 – også under den rødgrønne regjeringen, svarer statsminister Solberg til VG.

Les også: – Ideer som tidligere ble sett på som ekstreme, normaliseres og bringes inn i «vanlig» politikk

HRS: – Politisk spill

Rita Karlsen i HRS omtaler AUF-lederens uttalelse som et politisk spill.

– Det er kjempetrist fordi det vi har holdt på med i 20 år er å ta opp de problematiske sidene ved innvandring. Det har vi gjort av godhet for et velfungerende flerkulturelt samfunn, sier Karlsen og tilføyer at organisasjonen tar fullstendig avstand fra vold.

Debatt: «Philip og Anders. To navn. Norske sådan. Likevel er det jeg som møter fordommer. Hver bidige dag»