Innenriks

Oddbjørns (5) brev sjarmerte politiet

Ga moren klar beskjed: «Skriv at Oddbjørn vil bli politi, så veit dei at eg komme når eg har blitt voksen».

Av David Stenerud - ABC Nyheter

Oddbjørn Brendeland Aune (5) fra Fusa i Hordaland har et stort ønske: å bli politi. Så bestemt er han på det, skriver Politiforum, at moren hans Katrine Brendeland fant ut at hun måtte sende et brev til sjefene i politiet.

Dermed sendte mor følgende e-post til Politidirektoratet:

Jeg vet ikke om dere synes dette er ok, men sønn på 5,5 år har insistert på å bli politi i snart to år. Han har fått seg håndlaget uniform og nå mente han det var på tide at dere fikk vite om dette her, så dere var forberedt den dagen han kom:

«Skriv at Oddbjørn vil bli politi, så veit dei at eg komme når eg har blitt voksen. Eg veit endo ikkje ka skule eg ska gå på, men det kan eg spørre politisjefen om seinare».

Det var Os&Fusaposten som først skrev om saken.

Telefon fra politiet

Etter to måneder fikk Brendeland en telefon fra lensmannskontoret i Fusa, som hadde fått videresendt brevet fra Politidirektoratet: Oddbjørn og moren var invitert til å komme på besøk.

Under besøket tok politioverbetjent Anders Opsal også med seg femåringen på en kjøretur i politibilen.

– Han var kjempestolt. Han er egentlig ganske sjenert, men da han fikk være med i politibilen og fikk en is, ble han varm i trøya. De snakket om hva politiet jobber med, så det var veldig kjekt, sier Katrine Brendeland.

Les også: 70 år gammel skilpadde måtte reddes av tysk politi

– Ikke vært med på før

Politioverbetjent Anders Opsal forteller at han syntes det var veldig hyggelig å få besøk av Oddbjørn og moren hans.

–Det var en litt spesiell henvendelse, for det var ikke at han hadde lyst til å se en politibil, eller å se lensmannskontoret, men det var at vi skulle vite at han kom. Det var veldig kjekt å ha ham på besøk, sier Opsal til Politiforum.

– Dette var en individuell henvendelse, og det har jeg ikke vært med på før, sier han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Saken ble først publisert hos ABC Nyheter

Mer fra Dagsavisen