Innenriks

Alliansen og SIAN får delta under Arendalsuka

Alliansen og SIAN får begge delta med arrangement og stand under Arendalsuka i august. Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) har fått nei.

Det bestemte Rådet for Arendalsuka i forrige uke, skriver Nettavisen.

Antirasistisk senter hadde ønsket en revurdering av hvorvidt det politiske partiet Alliansen burde få delta på grunn av innholdet i flere Twitter-meldinger fra Alliansens leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

Les også: Rektor reagerer sterkt på at Alliansen samler underskrifter fra elever

I fjor ble seks venstreekstremister pågrepet i Arendal. Politiet fryktet at gruppa søkte voldelige sammenstøt med personer fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Alliansen. Også i 2017 måtte politiet rykke ut til SIANS bod i Arendal etter melding om slåssing. Da måtte SIAN fjerne sin bod fordi politiet ikke kunne garantere for deres sikkerhet.

Rådet for Arendalsuka har imidlertid sagt nei til Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) som også ønsket å delta under Arendalsuka. Arendalsuka begrunner avslaget med negative erfaringer med denne organisasjonen og deres rasistiske holdninger.

Les også: Alliansen-leder satte uvitende Frp-topper og kjendiser på lokalvalgslister

Arendalsuka arrangeres i år fra 12. til 17. august. Her samles aktører fra politikk, samfunns- og næringsliv til debatter og ulike arrangementer.

Aps byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, sa i fjor dette da Alliansen og SIAN fikk delta på Arendalsuka: – Nei, de har ikke rett til å bli hørt i det hele tatt. Grensen går ved oppfordring til vold.