Innenriks

VG beklager Giske-sak

VG tar selvkritikk og publiserer beklagelse etter dekningen av dansevideoen med Trond Giske.

Trondheim, Norway 20190208.
Trond Giske er lettet og klar til å gå fullt inn i arbeidet i både stortingsgruppa og ellers i partiet fremover. Ankommer møtet.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Etter at VG torsdag sist uke publiserte en sak med videobilder av Trond Giske som danser med en ung kvinne på et utested i Oslo, har både Giske og VGs dekning blitt kritisert. Nå går VG ut med beklagelse.

Under førstesidetittelen «VG beklager» heter det i den usignerte artikkelen:

«Den siste uken har VG fått kritikk for artikkelen. Noen mener det var galt å omtale videoen i det hele tatt. Det er vi ikke enige i. Etter vårt syn har hendelsen offentlig interesse. Det var riktig å omtale saken. Likevel er det grunn til å ta selvkritikk», heter det. I beklagelsen medgir VG at den opprinnelige artikkelen burde tatt med at kvinnen i videoen opplevde opptrinnet som uproblematisk. VG konstaterer at videoen og VG-oppslaget ble del av diskusjonen om Giskes tillitsverv i Arbeiderpartiet, og at noen mente Giske hadde vist dårlig dømmekraft, uavhengig av hvordan kvinnene på videoen opplevde situasjonen.

«Det etterlatte inntrykk av VGs første artikkel var imidlertid at kvinnen hadde vært utsatt for et overtramp.

VG beklager», konkluderer artikkelen som ble publisert ut onsdag kveld.

VGs redaktør Gard Steiro har tidligere innrømmet at den opprinnelige artikkelen var mangelfull, men sa senest i går at han ikke ville beklage overfor Trond Giske.

Pressens Faglige Utvalg bekrefter overfor NTB at det er mottatt en klage på den aktuelle VG-saken. Klagen krever samtykke fra Trond Giske for å bli beklaget.