Innenriks

Høyre-politikere i Bergen vil ha tiggeforbud

Bergen Høyre vil innføre et kommunalt forbud mot tigging. Partiet sier det er en måte å bekjempe organisert kriminalitet på.

Torsdag kveld vedtok medlemmene i partiet at de ønsker å innføre et tiggeforbud i kommunen, skriver Bergens Tidende. Høyre er nå sammen med Frp de to partiene i Bergen som ønsker å innføre et slikt forbud.

– Dette er ikke et sosialt renovasjonstiltak, men en måte å bekjempe organisert kriminalitet på. Sakene som Vest politidistrikt har rullet opp, viser at det ofte er kyniske bakmenn som får det meste av pengene som gavmilde bergensere gir, sier Harald Victor Hove, Høyres førstekandidat, til avisen.

Stortinget har gitt kommunene hjemmel til å avgjøre om tigging skal være lovlig i den enkelte kommune. Kommer forslaget opp i bystyret, kan det bli vanskelig for partiet å få flertall. Sosialbyråd Erlend Horn (V) er uenig med Høyre og sier til BT at å forby selve handlingen å be om hjelp, vil ramme mange som ikke er tilknyttet noe kriminelt miljø, som for eksempel rusavhengige. Også KrF har uttalt at de er imot et tiggeforbud.

Mer fra Dagsavisen