Innenriks

Enstemmig valgkomité vil ikke ha Giske i styret

Valgkomiteen i Trøndelag Ap var enstemmig i avgjørelsen om å ikke innstille Trond Giske som medlem av arbeidsutvalget og styret, opplyser komitélederen.

Komitéleder Jorodd Asphjell møtte pressen på Stortinget etter et møte i valgkomiteen som ble holdt fredag ettermiddag.

– Det har vært en vanskelig og tung stund for mange knyttet til gårsdagens hendelser, sier han i en kommentar om den mye omtalte videoen som ble kjent torsdag.

Han understreker at det er viktig å tenke på fylkespartiet og på den politikken som skal debatteres og utvikles der.

Les også: Trond Giske gir opp kampen

– Tillitsverv i partiet handler nettopp om tillit. Det er derfor det heter tillitsverv. Og det er klart at de siste dagers omtale knyttet til et barbesøk hvor Trond er på en video knyttet til damer, har skapt ny debatt om Tronds tillit og dømmekraft, sier Asphjell.

Han vektlegger at Giske selv har beklaget å ha vært til stede og å ha latt seg fotografere.

– Mange sier at dette handler om dømmekraft, og det er jo det det handler om knyttet til de tidligere varslersakene. Med bakgrunn i det har vi valgt å ikke innstille Trond som styremedlem til fylkespartiets styre, sier Asphjell.

Støre: – Jeg har forståelse for valgkomiteens konklusjon

– Denne saken som oppsto, stilte spørsmål ved dømmekraften til Trond Giske, særlig i lys av forhistorien med varslersaker, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Jeg har forståelse for den konklusjonen som valgkomiteen i Trøndelag trakk. De har jobbet grundig med dette, sier Støre til TV 2.

– Denne saken som oppsto, stilte spørsmål ved dømmekraften til Trond Giske, særlig i lys av forhistorien med varslersaker og det han selv har sagt om at han har hatt problemer med å skille mellom roller i sånne situasjoner, sier Støre om videoen som ble kjent torsdag.

– Jeg har sagt i mange sammenhenger at det er ingenting som er til hinder for full deltakelse i partiet, men det som avgjør et verv, er tillit. Og den som avgjør det nå, er Trøndelag Arbeiderparti, for det er snakk om et verv i det fylkespartiet, fortsetter Støre.

(NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: