Innenriks

Kolberg mistet lappen etter å ha sovnet bak rattet

Aps Martin Kolberg sovnet bak rattet, men både han og barnebarnet slapp uskadd fra en kollisjon med en fjellvegg på vei til hytta i Sunnfjord i sommer.

Ulykken skjedde 6. juli i Lærdal i den 6,6 kilometer lange Fodnestunnelen på riksvei 5. Med seg i bilen hadde han et barnebarn som satt og sov.

Da Ap-veteranen sovnet, skjente bilen over i motgående kjørefelt og kolliderte først med fjellveggen på venstre side og deretter med fjellveggen på den andre siden, skriver NRK.

LES OGSÅ: 2017 ble et katastrofeår for Ap. Men om Jonas Gahr Støre er en egnet statsminister, vil ikke forfatteren svare på

– Så stanset den i fjellveggen med fronten først. Takket være flaks og ny Volvo kom vi fra det med minimale skader, forteller Kolberg.

Barnebarnet kom uskadd fra ulykken, mens Kolberg slapp fra den dramatiske hendelsen med et brannsår på underarmen etter at kollisjonsputen ble utløst. Begge ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Lærdal sykehus.

– Jeg sjekket først om barnebarnet var uskadd, og så at jeg selv var uskadd. Men det var noen skremmende sekunder for kona, sier Kolberg. Kona Aud kom kjørende bak i sin egen bil.

– Bilen bremset selv og varslet nødsentralen. Mens vi satt i bilen og røyk drev inn til oss, kom det en svensk stemme i høyttalerne som spurte hvordan det gikk med oss, sier Kolberg, som lovpriser både den nye bilen, nødetatene og sykehuset i Lærdal for at det gikk bra.

LES OGSÅ: Ap-veteran Martin Kolberg blir ny fylkesleder i Buskerud

Kolberg ble ilagt 8.000 kroner i bot og fratatt førerkortet for seks måneder.

– Jeg har akseptert både boten og tap av førerretten. Du kan kalle det for et uhell, men slikt skal ikke skje og jeg har fått en lærepenge. Heldigvis kom det ikke bil imot, sier han.

To og en halv time etter ulykken var familien på vei til hytta igjen.

(NTB)