Innenriks

Giske ikke velkommen på AUFs landsmøte

Tidligere AUF-leder og nestleder i moderpartiet, Trond Giske, er ikke ønsket på årets AUF-landsmøte. Ungdomspartiet bryter dermed en etablert tradisjon.

Det er vanlig at tidligere ledere av Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon inviteres til landsmøtet, men i år er dette altså ikke tilfelle for Giske, som ledet AUF fra 1992 til 1996. skriver Dagbladet.

– Med det bakteppet vi har bak oss det siste året, så er det ikke naturlig at Trond Giske deltar på AUFs landsmøte i år, og derfor er han heller ikke invitert, sier Mani Hussaini til avisen. Hussaini takker av som leder ved landsmøtet i oktober.

Giske trakk seg fra nestledervervet i Ap i januar etter at det kom flere varsler om seksuell trakassering mot ham. Den profilerte politikeren fra Trøndelag innrømmet og beklaget overtramp, men sa også at han kunne tilbakevise flere av påstandene mot ham. Etter avsløringene og innrømmelsene ble Giske ilagt sanksjoner av partiet, men disse var ikke av sosial art. Den avgåtte nestlederen er velkommen ved møter, samlinger og fester i partiet.

Hussaini mener den manglende invitasjonen ikke er noen sosial sanksjon.

– Nei, vi ser ikke på dette som det. AUF bestemmer selv hvem vi inviterer på vårt landsmøte, sier han.

Trond Giske ønsker ikke å kommentere saken. (NTB)

Mer fra Dagsavisen