Innenriks

Passasjeroppgang for NSB

NSB registrerte 22,9 millioner reiser i løpet av årets fire første måneder. Tallet er en oppgang på 6,8 prosent fra tilsvarende periode i fjor.

– Dette synes vi er svært gledelig, sier Arne Fosen, direktør for NSB persontog, om oppgangen.

Fosen er fornøyd med tallene. Han understreker imidlertid at pågangen byr på logistiske utfordringer for NSB. Togselskapet har blant annet slitt med overfylte tog på Østfoldbanen, der regjeringen har varslet nye avganger i løpet av desember i år.

– Det er svært mange reisende på togene våre, særlig i rushtiden og særlig på Østlandet. Da opplever folk dessverre at det er trangt om plassen. Da skal de vite at vi hele tiden jobber med å utnytte de togene og de rutetidene vi har til det optimale for våre kunder, sier Fosen.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen