Innenriks

Politisk streik uten statsråden

Ketil Solvik-Olsen (Frp) kommer ikke når medlemmer i Jernbaneforbundet gjennomfører politisk streik i dag.

– Vi inviterte politisk ledelse i Samferdselsdepartementet, men fikk beskjed om at ingen hadde mulighet til å komme, forteller hovedtillitsvalgt for Norsk Jernbaneforbund (NJF) i Mantena, Petter Trønnes, til Dagsavisen.

Andre har tid

Andre politikere har likevel funnet tid til å delta under arrangementet utenfor Stortinget fra klokka 11.00.

– Både Hadia Tajik fra Ap, Audun Lysbakken fra SV og RVs nestleder, Marie Sneve, skal holde appell, opplyser Trønnes.

– Hvordan reagerer du på at ingen fra Samferdselsdepartementet har anledning til å komme?

– De vil vel ikke snakke så mye om denne saken, svarer Trønnes.

Og det saken handler om er framtiden til over 500 personer som driver med renhold og vedlikehold av tog i Mantena og Trafikkservice. Mange av dem har jobbet med dette i 30-40 år, og er nå i slutten av 50-årene. De frykter å miste jobbene sine i forbindelse med regjeringens konkurranseutsetting av jernbanestrekninger.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Søke på egen jobb

– Ketil Solvik-Olsen har sagt at jernbanereformen ikke skal gå utover de ansattes lønns- og arbeidsvilkår. De som jobber i NSB vil derfor bli virksomhetsoverdratt hvis det er noen andre enn NSB som vinner et anbud, forteller Trønnes.

– Men nå har vi fått beskjed om at dette ikke gjelder for ansatte i Mantena og Trafikkservice. Det kan bety at man må søke på sin egen jobb eller også gå til rettssak for å få beholde jobben sin, hvis noen andre vinner anbudet på renhold og vedlikehold.

NJF ønsker derfor at også renholderne og verkstedarbeiderne skal bli omfattes av virksomhetsoverdragelse i anbudsutlysningene. I første omgang er det aktuelt for konkurranseutsettingen av Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen.

– Ekstremt viktig

– Renholdere og verkstedarbeidere som nå går ut i politisk streik, har Arbeiderpartiet i ryggen. Jobben de gjør med å vedlikeholde togene våre, er ekstremt viktig for sikkerhet, punktlighet og folks tillit til jernbanen, sier Hadia Tajik.

– Regjeringen lovet at jernbanereformen ikke skulle gå utover lønns- og arbeidsbetingelser. Nå løper de fra løftene. Streiken er nok et varsel om at Norge nå trenger en ny arbeidslivspolitikk for de mange vanlige arbeidsfolkene. Vi må gi arbeidsfolk tryggheten tilbake.

Nyeste fra Dagsavisen.no: