Innenriks

Natteravner i møte med politiet etter ny steinkasting

Natteravnene skal møte politiet i Oslo øst for å diskutere sikkerhet like etter pinse. En natteravn ble skadd da han ble truffet av en stein lørdag.

– Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen og er i tett dialog med Natteravnene. Rapportene jeg har fått er at det ikke lenger er alvorlig for han som ble truffet av stein. Hendelsen er selvsagt alvorlig, sier leder for politiets Enhet Øst i Oslo, John Roger Lund, til Nettavisen.

Han opplyser at han har avtalt et møte med generalsekretær Lars Norbom for Natteravnene tirsdag for å diskutere sikkerheten til de frivillige.

Lørdag kveld kastet ungdommer stein mot natteravner som patruljerte på Stovner. En person ble truffet hodet og sendt til legevakten.

Stanset Natteravnene

Ti-femten personer skal ha løpt fra stedet, før en politipatrulje kom til. Ingen er pågrepet etter episoden.

Det er bare noen uker siden natteravnene stanset all patruljering i bydelen Vestli og Stovner etter to steinkastingsepisoder. Det har også vært flere volds- og skyteepisoder i området.

Norbom sier det er behov for at Natteravnene og politiet snakker sammen. Han understreker at Natteravnene ønsker å opprettholde det samfunnsnyttige tiltaket de driver.

– Jeg må understreke at det som skjedde er svært alvorlig, men det er et geografisk begrenset problem. Vi har ikke fått rapporter om tilsvarende problemer fra noen andre steder i landet hvor vi har natteravner, sier Norbom til Nettavisen.

Flere politifolk

Tirsdag starter ti nye politibetjenter i Grorud-området i Oslo, opplyser Lund. De er blant de 30 politifolkene som er lovet til området og blant de 86 nye stillingene til Oslo-politiet som ble vedtatt i statsbudsjettet. Som følge av hendelsene på østkanten har politiet framskyndet ansettelsene. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: