Innenriks

– Sosialdemokratiet er ikke i krise i landet vårt. Jeg vil si tvert imot

Ap-leder Jonas Gahr Støre skal gjenreise Arbeiderpartiet.

I et langt intervju med VG forteller Støre om sin plan for å gjenreise partiet etter valgfiaskoen og en turbulent periode. Ap er fortsatt under 25 prosent på meningsmålinger, men han vil ikke bruke ordet krise.

– Nei, sosialdemokratiet er ikke i krise i landet vårt. Jeg vil si tvert imot. Sosialdemokratiet har løsninger som gir rettferdig fordeling, rettigheter til kunnskap, og velferd til alle, som vår tid trenger mer enn noen gang. Men flere sosialdemokratiske partier er i krise i Europa. Vår oppgave er å vise at Arbeiderpartiet ikke blir blant dem. Vi skal gjenvinne tillit hos dem som har satt seg på gjerdet og få tillit fra velgere som ikke har stemt på oss, sier Støre til avisen.

For å få velgerne tilbake sier Støre partiet skal fremme en tydelig politikk som svarer på «utfordringer folk har i sin hverdag, i nærmiljøet og på jobb».

• LES OGSÅ: Folk må få svar på utfordringene de opplever i hverdagen. Slik kan Arbeiderpartiet bli et troverdig regjeringsalternativ igjen, mener LO-lederen

– Mulighetene i livene våre virkeliggjør vi i stor grad på jobb, og det løftet vi trenger for kompetanse og kunnskap, som regjeringen snakker om, men ikke leverer på, skal vi jobbe med, sier Støre.

Statsminister Erna Solberg (H) svarer at det er den vanlige «1. mai-kritikken» fra Støre.

– Vi andre får glede oss over at ledighetstallene går ned og at flere kommer i jobb, skriver Solberg til VG.

(NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: