Innenriks

Tar pause fra offentligheten

Helen Ingrid tar pause fra sosiale meda og vil heller ikke uttale seg til andre medier etter trusler og sjikane.

«Jeg kommer nå til å ta en pause fra sosiale medier og å uttale meg til media. Støtten er overveldende, men jeg blir redd og utslitt av sjikanen. Jeg er nødt til å ta litt vare på meg selv», skriver Helen Ingrid Andreassen på Twitter.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Fredag ettermiddag og kveld uttalte hun seg kritisk til Dagsavisen og flere andre medier om hvordan Sylvi Listhaug hadde mottatt blomsterhyllest etter at en blomsteraksjon var blitt videreformidlet blant innvandringskritiske Facebook-grupper. Så begynte de truende henvendelsene.

– Jeg anmelder dette til politiet. Jeg vil ikke bli truet til taushet. Vi som overlevde Utøya er viktige stemmer, vi må få delta i samfunnsdebatten uten å bli stoppet av hets, sa Helen Ingrid Andreassen.

Les også: Anmelder trussel etter Listhaug-kritikk

Ringte

Fredag kveld ringte en mann til henne:

–  «Er det deg som har uttalt deg om blomstene til Listhaug» sa en mannsstemme. Jeg svarte ja, mannen sa «jeg er veldig engasjert i den saken», sa mannen, og da la jeg på, fordi jeg skjønte hvor det bar. Han ringte flere ganger, og da jeg kom hjem, ga jeg telefonen til faren min. Jeg hørte mannen si «dra til hælvete» og at jeg skulle blitt drept på Utøya, og flere med meg.

«Jeg har fått så mye støtte at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne.

Meldinger, telefoner, blomster på døra. Jeg har ikke sjans til å svare på alt, men det varmer virkelig. Tusen takk alle.», skrev hun senere på Twitter.

Les også: Siv Jensen: – Nå holder det

Ikke kneblet

Men Andreassen er klar på en sak:

«Jeg er på ingen måte kneblet eller ferdig med å uttale meg offentlig.

Jeg kommer tilbake, og gir meg ikke. Men nå trenger jeg pause. Tusen

takk for støtten igjen. Alt leses og alt varmer.», skriver hun på Twitter.

Les også: Samler inn millioner i protestaksjon mot Listhaugs blomsterhyllest