Innenriks

– Dette er en #Jeg gidder ikke mer-historie

– Det jeg forteller om er ikke ulovlig eller veldig alvorlig, og for veldig mange er det helt vanlig oppførsel, sier Aps Jette Christensen.

Stortingsrepresentant Jette Christensen fra Arbeiderpartiet, skrev i helgen et innlegg i Bergens Tidende om ubehagelige opplevelser som politiker på årskonferansen til Bergens Næringsråd.

– Dette er egentlig ikke en #metoo-historie, det er en jeg gidder ikke mer-historie, sier Christensen og utdyper:

– Det jeg forteller om er ikke ulovlig eller veldig alvorlig, og for veldig mange er det helt vanlig oppførsel. Derfor er det også så lett å slutte med. Jeg har lov til å velge å ikke gidde å måtte parere slibrige kommentarer, eller at noen tar deg på rumpa midt på lyse dagen eller bestemmer at de skal ha en lang klem. Ikke fordi jeg er mot klemming, men jeg er for å bli behandlet med respekt og gjøre det jeg er der for: Snakke om jobb.

Les også: Byttet parti etter sextrakassering

– Stjeler tid

Bergen Næringsråd er den største lokalt forankrede næringsorganisasjonen i Bergen, og skal fungere som en brubygger mellom bedrift, politikk, utdanning og forskning.

– Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg velger å gå om jeg synes det er så kjipt. Dette er sted det forventes at jeg skal være, og det vil jeg gjerne. Men jeg vil ikke bruke tid på å måtte parere nedsettende kommentarer. Det stjeler tid jeg vil bruke på å diskutere tema næringslivet er opptatt av. Det får menn lov til. Det vil jeg også, sier hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Bør kun la være

Christensen understreker at innlegget hennes i BT ikke er ment som en kritikk mot administrerende direktør i næringsrådet Marit Warncke.

– Hun har jobbet i årevis med likestilling i Bergens næringsråd, og de gjør alt de kan.

Hun mener heller ikke at dette er en definerende historie om norsk politikk og næringsliv.

– Det jeg mener er at de få mennene som ødelegger bør slutte, fordi det er så lett å la være. Dette er menn som har tjent masse penger, kan all slags språk og klarer å kle på seg en dress hver eneste dag. Da burde de klare å la være å oppføre seg neandertaler i møte med kvinner på konferanse, sier hun.

Les også: Støtter oppgjør med drittkultur

Mer fra Dagsavisen