Innenriks

Ekspertutvalg skal vurdere økonomisk klimarisiko

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) setter ned et ekspertutvalg som skal vurdere klimarisikoen for norsk økonomi.

– Utvalget kommer meget snart. Den viktigste oppgaven blir å vurdere globale risikofaktorer og hva disse betyr for norsk økonomi og finansiell stabilitet, sier statsråd Vidar Helgesen til Dagens Næringsliv.

Ifølge statsråden skal utvalget vurdere den økonomiske klimarisikoen både for staten og for norske selskaper.

– Overgangen til fornybar energi går mye fortere enn ventet. Ødeleggelse av infrastruktur på grunn av klimaendringer er også en risiko, sier Helgesen.

Ekspertutvalget som skal vurdere økonomisk klimarisiko, kommer i sammenheng med regjeringens strategidokument for såkalt grønn konkurransekraft. Dette legges fram sammen med statsbudsjettet 12. oktober. Utvalgsmedlemmer er etter det DN forstår utpekt. Men fordi disse formelt skal oppnevnes i statsråd, vil Vidar Helgesen ikke oppgi navn. Ifølge statsråden får utvalget frist på rundt ett år på å legge fram sine risikovurderinger.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen