Innenriks

IMDi ville kutte støtten til Hege Storhaug og co

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) anbefalte i fjor at Human Rights Service (HRS) burde miste statsstøtten på 1,8 millioner kroner i året.

Støtten til HRS kommer gjennom en tilskuddsordning for «nasjonale ressursmiljøer på integreringsfeltet. Målet er blant annet å medvirke til økt deltakelse i og økt tillit til, samfunnet blant innvandrere». I en hittil ukjent rapport anbefalte IMDi i fjor at HRS og fire andre mottakere burde miste støtten, skriver Dag og Tid.

«HRS har de senere årene hatt en retorikk som av flere blir ansett som fremmedfiendtlig og muslimfiendtlig. En slik retorikk kan skape polarisering og bidra til å svekke tilliten», heter det i rapporten. Regjeringen fulgte ikke rådet, og støtten ble opprettholdt.

Rapporten var ifølge Dag og Tid ført i pennen av seksjonsleder Morten Tjessem i IMDi. Han vil ikke kommentere saken overfor avisen. Tjessem var generalsekretær i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) i ni år fra 2001.

– Vi mener HRS er en viktig del av integreringsdebatten, skriver konstituert innvandringsminister Per Sandberg (Frp) i en epost til avisen.

Daglig leder Rita Karlsen i HRS mener de som har skrevet rapporten ikke vet hva de snakker om og sier innvandringskritikk blir stemplet som fremmedfiendtlig og muslimfiendtlig.

– Alt vi har sagt har blitt realitet. Ingen har påvist feil i rapportene og analysene våre, sier hun og er ikke i tvil om at HRS oppfyller kriteriene for å få støtte.

–Hadde vi ikke gjort det, ville vi vært fjernet fra budsjettet for lenge siden, sier hun.

(NTB)

Les også: HRS foreslår UNE-medlemmer

Nyeste fra Dagsavisen.no: