Innenriks

Joner: – Var sikker på at alle skjønte det var et samarbeid

Skuespiller og lokalpolitiker Kristoffer Joner sier han er stolt av resultatet av Facebook-innlegget hans og sier han var sikker på at alle forsto at et samarbeid lå bak.

Etter at det ble kjent at innlegget, som utløste millioner i donasjoner til Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), var et samarbeid med organisasjonen og et reklamebyrå har flere etterlyst Joners stemme i debatten.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Til VG forteller han hvordan Torgeir Vierdal, en bekjent av ham i reklamebyrået, kontaktet ham og lurte på om han kunne engasjere seg i at NOAS hadde fått redusert økonomisk støtte. Joner synes kuttet var urimelig og ville gi sin støtte ved å kritisere et Facebook-innlegg der Listhaug delte en sak om utvisning av en afghansk småbarnsfamilie.

Les også: Listhaug føler seg feil fremstilt

Tydelig fram

Han sier han og Vierdal snakket sammen om teksten og at han står inne for ordlyden. Joner sier også han fikk praktisk hjelp med grafikken til innlegget og at han mener det kommer veldig tydelig fram at det var et samarbeid med NOAS. Han angrer ikke på at det ikke ble sagt noe om reklamebyråets rolle.

– Jeg tenkte ikke tanken en gang. Men dersom noen hadde foreslått det, hadde jeg selvfølgelig gjort det. Jeg samarbeider med andre om idéutvikling hele tiden, og Torgeir er en ekspert på å formulere seg kort og konsist – men dette er mitt budskap. (NTB)